sreda, 5. november 2014

Pot in novi dom

Včeraj smo srečno prispeli v Amman. Danes sem do treh prosti, tako da lahko sedim na kavčku v ogromni dnevni sobi našega novega stanovanja in vam kaj lepega napišem. Pa saj ni kaj posebnega. Pot se je vlekla, veliko smo presedeli na letališčih, presenetilo me je predvsem frankfurtsko, ker je ogromno, da mu ne vidiš konca. Pot od pristanka do vrat, od koder smo potem leteli, bi lahko primerjal s turističnim ogledom najdaljše nakupovalne ulice.
"Znamenitosti" letališča v Frankfurtu

Jordanija nas je takole pričakala

Na letališču v Ammanu sta nas pričakala Lauma in Mohamed in nas peljala domov - naju z Gregorjem v moško stanovanje, Ano pa naprej, niti ne vem kam, baje pa da bo živela s puncami, prostovoljkami, medtem ko midva živiva s tukajšnjimi študenti.  In kako je? Za enkrat super, fantje so vredu, lepo so naju sprejeli, včeraj smo že kar nekaj podebatirali ob ogledu nogometa. Danes so že obljubili podporo Mariboru. Sicer pa so, če sem prav razumel po rodu večinoma Iračani, študirajo pa gradbeništvo in eden farmacijo. Midva z Gregorjem sva po starosti kar starešine stanovanja.
Zunaj sva bila z Gregorjem le toliko, da sem našel menjalnico in si zrihtal nekaj jordanskih dinarjev, o prvem vtisu mestnega življenja v Ammanu pa raje ne bi, ker je najbrž zelo zgrešen.
Sedaj imam še nekaj časa (za ohranjanje stare navade iz prejšnjega stanovanj, torej pitje čajčka), popoldne pa naju pobere Lauma in bomo šli v East and west dialog center, t.j. organizacija, prek katere bomo delali, da malo spoznamo še ostale prostovoljce. Včeraj je Lauma rekla, da nas je vseh skupaj sedaj 15, tako da bomo pisana druščina.
Spoznavanje z novimi cimri


3 komentarji:

  1. Prav prisrčen pozdrav, Krištof, iz deževne Ljubljane.
    Pravkar sem bil v navezi s tvojo mamo in bratom Mohorjem. Uvedla sta me v skrivnost, kako priti preko tvojega bloga do tebe. Sliki sta zgovorni: na prvi ob slovesu vse živahno in veselo, na drugi resnost in polni pričakovanja, malce zaskrbljeni.
    Krištof, čestitam ti za pogum. Molim zate in za vse vas, da boste dobro začeli.
    Bog vas blagoslovi s svojim mirom in duhovno tolažbo.

    Jože

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, p. Jože, pozdravljeni!
      Kako lepo, da ste se tako potrudili, da ste prišli do mene. Hvala za podporo! Ravno danes sem obiskal vaše ameriške sobrate tu v Ammanu. Pravzaprav sem spoznal samo dva. Imajo prijetno kapelo na griču Jabel Hussein, kjer se da iti k angleški maši.
      Vse dobro tudi vam!

      Krištof

      Izbriši
    2. Živijo, Krištof!
      Vidim, da si lepo preživel današnjo nedeljo; maša ti veliko pomeni, da si jo našel sredi čisto arabskega sveta in celo si odkril jezuite - kje pa teh ni!? Danes je pri nas zahvalna nedelja. Tudi zate se zahvaljujem: da si, za to, kar si, za tvoje delovanje in poslanstvo. Obenem je pri nas Martinova nedelja: Na zdravje! Tudi če nimaš vina.

      Želim tebi, vsem tvojim kolegom in vsem, ki jih boš ta teden srečaval in z njimi delal Božjega blagoslova.

      Jože

      Izbriši